Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сериозен пробив в сигурността на Летище "Кенеди"

21 февруари 2017, 07:37 часа • 1538 прочитания

11 души не са преминали през проверката на граничния контрол след слизане на международното летище „Кенеди“ заради небрежност на служителите.

Инцидентът е станал на пети терминал на летището, където в този момент охраната е липсвала. „Пътниците не са знаели за това и са започнали да минават през детектора за метал“, пише The New York Post. Личните им вещи все пак са били прегледани. Полицията е разбрала за случилото се едва след два часа, но не е установила накъде са се отправили пасажерите. Властите разследват инцидента, но успокояват, че нарушението не представлява заплаха за сигурността.

Междувременно почти дузина еврейски центрове в Съединените щати са получили бомбени заплахи и са били евакуирани вчера (20 февруари), предаде БГНЕС. Това е поредната вълна от антисемитски атаки от встъпването в длъжност на Тръмп.

С последните 11 докладвани случая, общия брой инциденти от подобен характер стават 69 само за последния месец. Те засягат общо 54 еврейски общински центъра, разположени в 27 американски щата и 1 канадска провинция. Данните принадлежат на "Асоциацията на еврейските общински центрове в Северна Америка". Близо 100 надгробни плочи от Еврейското гробище в Мисури пък са били разрушени.

ФБР и Отдела по цивилни права към Правосъдното министерство разследват случаите.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес