Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Седемгодишно момиче-мигрант почина след престой в арест в САЩ

14 декември 2018, 07:55 часа • 1964 прочитания

Седемгодишно момиче от Гватемала почина след престой в американски арест, след като беше задържано от американската гранична полиция в щата Ню Мексико, предаде The Washington Post, цитиран от БГНЕС.

Момичето, което незаконно прекосило границата с Мексико заедно с баща си и десетки други хора, починало от "обезводняване и шок", съобщи вестникът, цитирайки американската митническа и гранична служби.

Детето, което според митницата на САЩ "не е консумирало нито храна, нито вода за няколко дни", е започнало да има епилептични припадъци осем часа след задържането. То е настанено в болница, където е починало.

Американският президент Доналд Тръмп постави в центъра на своята политика борбата с незаконната миграция, което му навлече много критики от противниците. Те го обвиняват, че демонизира мигрантите за собствена политическа изгода. Тръмп обеща да построи стена на границата с Мексико, да разположи хиляди американски войници там и да отдели повече от 2 000 деца мигранти от своите родители, като част от политиката за "нулева толерантност" спрямо незаконната миграция.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес