Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

САЩ откри сензори и електроника в сваления китайски балон

14 февруари 2023, 10:15 часа • 2460 прочитания

Американските военни са открили сензори и електроника в останките на сваления китайски балон, извадени от Атлантическия океан. Това заяви Северното командване на въоръжените сили на САЩ, както съобщи телевизия Ей Би Си.

ОЩЕ: САЩ: Китайският балон е имал разузнавателно оборудване, бил е част от мащабна програма

"Издирвателните операции край Южна Каролина продължават. Специализираните екипи са успели да възстановят значителна част от останките от мястото на инцидента, включително всички основни сензори и електронни компоненти, както и големи части от конструкцията", се казва в изявление на командването, цитирано от канала.

ОЩЕ: САЩ и Канада свалиха нов мистериозен летящ обект (ВИДЕО)

Източници съобщиха, че останките са били извадени от дъното на океана с помощта на кораб с кран. Балонът е носил техническо оборудване и антени, а товарът е бил дълъг около 9 м, други подробности за размерите не са дадени.

На 2 февруари говорителят на Пентагона Патрик Райдър заяви, че американските власти са открили "разузнавателен балон" над континента. Той е свален на 4 февруари от американските военни край бреговете на Южна Каролина в рамките на въздушното пространство на САЩ.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес