Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

САЩ одобри ваксината на Рfizer за пълно приложение след 23 август

21 август 2021, 09:11 часа • 4055 прочитания

Агенцията по храните и лекарствата (FDA) се подготвя в началото на следващата седмица да одобри напълно ваксината срещу коронавирус, разработена от консорциума BioNTech и Pfizer, съобщи The New York Times, позовавайки се на източници.

По-рано беше съобщено, че лекарството на Pfizer може да бъде напълно одобрено до Деня на труда, който се пада тази година на 6 септември. Освен това се очаква изявлението на регулатора да подтикне онези американци, които са пренебрегнали ваксинацията да започнат да се ваксинират. Ваксините на BioNTech и Pfizer в момента са одобрени за хора над 12 години, допълва БГНЕС.

Министерството на здравеопазването на САЩ обяви, че страната ще започне широко използване на трети дози ваксина срещу коронавирус от 20 септември. Специалистите от отдела стигнаха до извода, че „ще са необходими бустерни дози, за да се увеличи максимално защитата, осигурена от ваксините, и да се увеличи продължителността на тяхното действие“. Ще бъдат ваксинирани тези, които преди поне осем месеца са били напълно ваксинирани с BioNTech/Pfizer, както и с Moderna.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес