Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

САЩ не вижда прогрес в Украйна, готви санкции срещу Куба

16 юни 2017, 06:50 часа • 1965 прочитания

САЩ подкрепят Минските договорености за търсене на мирно решение на кризата в източната част на Украйна, но не са доволни от напредъка в изпълнението им. Това заяви официалната представителка на Държавния департамент на САЩ Хезър Науърт по време на редовния брифинг за журналисти, предаде БГНЕС.

"Недоволни сме от напредъка в изпълнението на споразумението. Дълбоко сме притеснени от ескалацията на насилието" в Донбас, казва тя.

Междувременно се очаква, че американският президент Доналд Тръмп ще съобщи днес (16 юни) за нова забрана - на икономически връзки между американски компании и свързани с кубинската армия организации, които контролират изцяло туристическия сектор.

Доналд Тръмп ще произнесе в Маями, щата Флорида, реч за виждането си спрямо сближаването с Куба, започнато в края на 2014 година от тогавашния президент на САЩ Барак Обама. Той ще съобщи и за прилагането на рестрикции спрямо пътуванията на американци към Острова на свободата. Това посочи източник в администрацията на Тръмп, пожелал анонимност, цитиран от АФП.

По време на предизборната си кампания Тръмп подложи на критика политиката на Обама към смекчаване на санкциите спрямо Куба.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес