Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С камшик - новият метод на граничната полиция в САЩ да гони мигрантите (ВИДЕО)

23 септември 2021, 07:40 часа • 2578 прочитания

Американската полиция принуждава бежанци да се върнат в река Рио Гранде, през която те се опитват да влязат в САЩ, с ужасяваща бруталност. Това коментира и известният германски таблоид Bild, след като за пръв път кадри се появиха в Reuters.

За да направи това, полицията бие хората с камшици отново и отново, въпреки че дори и властите осъдиха техните действия. Тези сцени за пореден път показват колко широко е разпространена миграционната криза в южната част на страната, пише БГНЕС.

Това, което се видя на границата с Мексико, ужаси говорителя на Белия дом Джен Псаки. "Ужасно е да гледате тези кадри. Невъзможно е да се оправдаят подобни действия на полицията", заяви говорителят на Байдън. Сега кадрите се анализират внимателно и ако е необходимо, ще има последствия.

Фотографът, заснел тези сцени, призна, че ситуацията на границата е извънредна. Но тези кадри за пореден път показват колко голяма е миграционната криза в южната част на САЩ. Хиляди хора се опитват да преминат границата между Мексико и САЩ и това не спира.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес