Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руска съблазнителка трябвало да задържи Сноудън на всяка цена

08 декември 2014, 10:41 часа • 16715 прочитания

Може да звучи като сюжет на шпионски роман, но руската сексбомба и бивш шпионин Анна Чапман (псевдоним Агент 00Секс) по поръчка на своите шефове в Москва трябва да завладее сърцето и ума на Едуард Сноудън, който е работил по-рано за Агенцията за национална сигурност (АНС), пише в. "Билд".

Сноудън придоби световна известност с разкриването на повсеместното подслушване, извършвано от АНС.

Красивата като картинка 32-годишна съблазнителка трябвало да омае Сноудън и да го убеди на всяка цена да остане в Москва. Това съобщиха британски медии, цитиращи избягал на Запад бивш майор от КГБ, пише БГНЕС. Целта на операцията била Сноудън да продължи да разкрива информация за подслушването на света от страна на АНС и британските служби, написа в. "Сънди пипъл". Чапман стигнала дотам да се опита да окове в брачни окови Сноудън, само и само да изпълни задачата на шефовете си. През лятото на 2013 г. тя написала в Туитър "Сноудън, искаш ли да се ожениш за мен?". От 1 август м. г. американският беглец получи временното право да остане в Русия.

Досега Анна и Едуард са се виждали само веднъж и според появила се в медиите информация Сноудън бил много хладен. По-късно при интервю за Ен Би Си нюз Анна Чапман беше попитана за предложението си за брак, но тя не отговори на въпроса и напусна студиото.

През есента на 2011 г. Чапман беше разкрита като руски шпионин и заедно с други нейни колеги беше арестувана от ФБР. Малко по-късно руснаците бяха разменени за арестувани в Русия западни шпиони. От завръщането си в Москва Анна работи официално като модел и модератор.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес