Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Риана: Тръмп е психично най-болното човешко същество в Америка

09 октомври 2019, 20:05 часа • 5021 прочитания

Суперзвездата Риана определи президента Доналд Тръмп като може би "психично най-болното човешко същество в Америка" заради позицията му за правата за притежаване на оръжие. Това звездата заяви в откровено интервю за списание Vogue. Тя говори също за имиграцията и расизма.

Попитана за последвалите една след друга стрелби по-рано тази година в американските градове Ел Пасо и Дейтън, Риана, която наскоро укрепи мястото си в горните ешелони на модната индустрия със собствена луксозна линия, нарече насилието с оръжие, поразило американското общество, "опустошително".

След стрелбите през август Риана порица квалификацията на Тръмп за насилието като резултат от "проблем с психичните заболявания".

"Хората биват убивани от оръжия, които закупуват законно. Това просто не е нормално. Това не бива никога, никога да е нормално", каза Риана пред модното списание, което я представя на корицата си за шести път.

"И фактът, че е квалифицирано като нещо различно заради цвета на кожата им? Това е шамар в лицето. Това е напълно расистко."

""Поставете арабин със същото оръжие в същия този Уолмарт и няма начин Тръмп да седне там и да го определи публично като като проблем с психичното здраве", продължи певицата.

"Психично най-болното човешко същество в Америка в момента изглежда е президентът."

По-рано тази година Риана извади своя каталог от споразумението „лиценз за политически субекти“, което позволи на президента да пуска нейни песни по време на неговите митинги.

За имиграцията, певицата каза, че противоречията около проблема през последните години я докарват до „болки в стомаха“.

Най-богатата музикантка в света е съсредоточила вниманието си върху модата през последните години, създавайки история, като стана първата чернокожа, оглавила модна къща за френската модна централа LVMH, която притежава редица марки, включително Fendi и Givenchy.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес