Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Републиканците блокираха искането за оповестяване на пълния доклад за руската намеса

26 март 2019, 06:25 часа • 824 прочитания

Лидерът на републиканското мнозинство Мич Макконъл заяви, че е блокирал предложение за акт, призоваващ Министерството на правосъдието на САЩ да оповести пред обществеността пълното разследване на специалния прокурор Робърт Мълър относно руската намеса в президентските избори на САЩ, излъчили Доналд Тръмп като победител, предаде БГНЕС.

По-рано в понеделник лидерите на Конгреса на САЩ от Демократическата партия - говорителят на Камарата на представителите Нанси Пелоси и лидерът на малцинството в Сената Чък Шумър, призоваха за пълно оповестяване на доклада на Мълър.

Главният прокурор и правосъден министър на САЩ Уилям Бар представи на Конгреса обобщение от четири страници на основните заключения на Мълър, с което сложи край на две години разследване, хвърлящо сянка върху председателството на Доналд Тръмп. Твърденията са, че Русия се е опитала да се намеси в изборите през 2016 г. и е проникнала в сървърите на Демократическата партия, но няма открити доказателства за тайно споразумение с лагера на Тръмп. В доклада няма и окончателно заключение, че Тръмп е възпрепятствал правосъдието.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес