Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рейтингът на Клинтън се вдига, вицепрезидент вероятно ще ѝ бъде генерал от НАТО

13 юли 2016, 08:22 часа • 1182 прочитания

Бившата първа дама и предишен държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън е увеличила популярността си сред американските избиратели в сравнение с републиканеца и милиардер Доналд Тръмп, сочи ново социологическо проучване.

Тази седмица, според данните от 8 до 12 юли, за Тръмп биха гласували 33% от запитаните, за Клинтън се обявяват 46%. Други 21% не са определили своята подкрепа. Общонационалното проучване на на социологическата агенция "Ипсос" (Ipsos) регистрира увеличение с 3% на разликата между двамата спрямо предишната седмица.

Клинтън и Тръмп си осигуриха подкрепата съответно на Демократическата партия на САЩ и на Републиканската партия на САЩ в борбата за Белия дом.

Стана ясно и, че Клинтън обмисля да привлече като кандидат за поста вицепрезидент и партньор в изборите бившия върховен главнокомандващ на силите на НАТО в Европа адмирал Джеймс Ставридис, съобщава Reuters, цитирайки информирани източници.

Ставридис (61 г.) е декан на Факултета по дипломация и право „Флетчър“ в университета „Тъфтс“, в щата Масачузетс. Той беше главнокомандващ на силите на НАТО в Европа в периода 2009-2013 г., когато Клинтън беше държавен секретар на САЩ.

Очаква се кандидатурата на вицепрезидента от страна на Демократическата партия да бъде обявена в близките дни, преди партийния конгрес, който ще се проведе във Филаделфия от 25 до 28 юли.

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес