Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рейтингът на Байдън се срина до рекордните 43%

03 септември 2021, 07:32 часа • 1790 прочитания

Рейтингът на одобрение на президента на САЩ Джо Байдън сред американците през последния месец е спаднал с шест процентни пункта наведнъж - до рекордно ниското ниво от 43%. Това показва проучване на Института Марист, подкрепено от радио NPR и телевизионната програма PBS NewsHour, предаде РИА Новости.

Само преди месец рейтингът за одобрение на президента бе преди 49%. Днес вече всеки втори не одобрява работата на президента - 51%, спрямо 44% месец по-рано.

Броят на анкетираните, които „категорично не одобряват“ работата на Байдън, се е увеличил с повече от десет процентни пункта - 41% срещу 30% месец по -рано.

Данните от проучването отразяват настроенията на американците относно събитията в Афганистан. В анкетата хората бяха помолени да посочат името на президента, който според тях носи основната отговорност за провала на политиката на САЩ в Кабул. Джордж У. Буш получи най -голям брой гласове - 36%, Байдън - 21%, Барак Обама - трето (15%). Доналд Тръмп беше признат за най-незаангажирания в развитието на събитията от последния месец - 12% от гласовете.

Проучването е проведено от 26 до 31 август и в него са участвали 1241 възрастни от САЩ.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес