Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Разследването за кокаина в Белия дом приключва без резултат

14 юли 2023, 01:43 часа • 1394 прочитания

Американските разузнавателни агенции при разследване на открития в Белия дом кокаин очертаха кръг от заподозрени, който включваше около 500 души. Това съобщи представителката на Камарата на представителите Марджъри Тейлър-Грийн.

„Те успяха да намалят списъка до около 500 души“, каза тя, говорейки пред репортери след частен брифинг, проведен от тайните служби на САЩ за Комисията за надзор и отчетност към Камарата на представителите по повод кокаина, открит в Белия дом. Никой от "потенциалните заподозрени" не е тестван за употреба на наркотици, каза Тейлър-Грийн. В своя Туитър законодателката написа по-късно, че Сикрет сървис планират официално да затворят разследването по този случай на 14 юли.

Сикрет сървис потвърди, че в Белия дом е намерен кокаин

Сикрет сървис са идентифицирали 500 души като потенциални източници на кокаин в Белия дом. Но те приключват разследването си утре, без да тестват тези лица за употреба на наркотици. Пълен провал! Американският народ заслужава да знае кой пренася наркотици в Белия дом", каза Тейлър-Грийн, цитирана от БГНЕС.

Сикрет сървис съобщиха в четвъртък, че торбата с кокаин е била изследвана от ФБР, включително за пръстови отпечатъци и ДНК проби. Твърди се обаче, че не са намерени пръстови отпечатъци, а ДНК не е достатъчна за извършване на следствени действия. Според службата не са открити никакви улики при преглед на видеозаписи от камери за наблюдение в помещението. Разследването на Тайните служби в момента е приключено поради липса на физически доказателства.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес