Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Радост от победата на Тръмп: Мишел Обама е "маймуна на токчета"

15 ноември 2016, 16:08 часа • 4596 прочитания

Високопоставени лица на окръг Западна Вирджиния бяха замесени в скандал след като служителка на окръга публикува пост във Facebook, в който оприличава Мишел на „майнмуна на токчета“. Това предаде The Independent.

Директорката на Clay County Development Corporation – Памела Тейлър - публикува пост във Facebook, в който се вижда радостта й от победата на Доналд Тръмп на изборите, коментирайки, че е освежаващо да има елегантна, красива и достойна първа дама в Белия Дом. Пълният текст гласи: „Ще бъде толкова освежаващо“ да имаме отново елегантна, красива и достойна първа дама в Белия дом. Уморена съм да гледам маймуна на токчета.“

Кметът на Клей – Бебърли Уейлинг – също беше включена в скандала, коментирайки поста на колежката си така: „Току що направи деня ми по-добър, Пам.“

В момента двете жени са поставени под голямо напрежение заради изказванията си, които хората смятат за изключително расистки и дори долни. Жените се извиниха в публично изказване, твърдейки че не са нямали намерение думите им да имат расистки отенък.

„Не съм имала намерение да звуча като расист. Денят ми беше направен по-добър заради промяната, която се очаква в Белия Дом“, коментира Уолинг пред Washington Post. „Много съжалявам ако съм огорчила някого. Тези, които ме познават знаят, че не съм расист. Отново искам да се извиня, че оставих нещата да излязат извън контрол“, написа пък Тейлър във Facebook преди изцяло да изтрие страницата си.

Вече има петиция, в която се настоява и двете да бъдат отстранени, събрала над 85000 подписа. Редица инциденти на расова основа възникнаха след избирането на Тръмп. Засега има информация за над 200 като се предполага, че цифрата е много по-висока.

Снимка: Getty Images/Guliver

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес