Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Радикална идея за лечение на коронавирус предложи Тръмп (ВИДЕО)

24 април 2020, 09:45 часа • 6494 прочитания

Американският президент Доналд Тръмп бе остро разкритикуван от лекарската общност, след като предложи да се проучи дали коронавирусът може да бъде лекуван с инжектиране на дезинфектант в тялото, предаде BBC.

Той също така предложи предложи на брифинг телата на пациентите да бъдат подлагани на ултравиолетова светлина – идея, която бе отхвърлена от лекар.

В същото време Уилям Брайън, и.д. шеф на дирекцията за наука и технологии в министерството на вътрешната сигурност представи на брифинга проучване, според което слънчевата светлина намалява предаването на вируса, а дезинфектантът го убива.

Отбелязвайки, че резултатите от изследването трябва да се приемат предпазливо, Тръмп предложи бъдещи действия в тази насока.

„Да предположим, че подложим тялото на силна – ултравиолетова или просто много мощна светлина“, каза президентът, обръщайки се към д-р Дебора Биркс, координатор за коронавируса в Белия дом.

„И след това може светлината да бъде вкарана в тялото – през кожата или по някакъв друг начин. Мисля, че казахте, че ще изпробвате това също. Звучи интересно“, продължи държавният глава, цитиран от БНР.

„След това идва дезинфектантът, който действа за минута. И има ли начин ние да направим нещо като например инжекция..“.

Според Тръмп Съединените щати са "близо до ваксина" за Covid-19, но не са "близо до масовото тестване". Той подчерта, че в крайна сметка ще бъде направена ваксина, тъй като в редица страни са одобрени опити с проектоваксини.

Доналд Тръмп добави, че САЩ всеки ден учат "повече за врага", визирайки коронавируса. Той подчерта, че изследванията показват, че коронавирусът оцелява по-добре в студено и сухо време, отколкото в горещи и влажни условия.

Коронавирусът умира бързо на слънце, въпреки че "фалшивите новини" по-рано отхвърлиха идеята, заяви президентът.

На редовната пресконференция на Работната група за коронавируса в четвъртък, Белият дом разкри ново проучване на Министерството на вътрешната сигурност, което се казва, че вирусът умира по-бързо на слънчева светлина. Проучването също така показва, че по-високата влажност също убива вируса по-бързо.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес