Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Първи производител на ваксини срещу коронавирус заговори за ежегодна ваксинация

10 февруари 2021, 05:51 часа • 4709 прочитания

Наличните данни сочат, че в светлината на бързо появяващите се варианти на новия коронавирус може да се наложи ежегодна ваксинация. Това мнение беше изразено в ефира на CNBC от ръководителя на Johnson & Johnson Алекс Горски, предаде БГНЕС.

Припомняме, че ваксината срещу коронавирус на компанията се прави от предприятието "Янсен". Тя се слага с една доза, като България пропусна срока да участва в общоевропейската поръчка за ваксината и сега ще трябва да я взема с посредничеството на Швеция, т.е. потенциален проблем с бързината на доставките.

Горски заяви, вирусът се променя бързо, което вероятно ще повлияе на ефективността на ваксините. "Трябва да се подготвим за следващите няколко години. Мисля, че според мнозинството учени през следващите няколко години ще се ваксинираме срещу коронавируса по същия начин, както правим ваксина срещу грип", добави той.

Johnson & Johnson публикуваха данни за третата фаза на изпитанията на своята ваксина в САЩ и извън нея в края на януари. Миналата седмица компанията изпрати искане до Американската администрация по храните и лекарствата за одобрение на лекарството при извънредни ситуации.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес