Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Полицията издирва бенгалски тигър в Хюстън

11 май 2021, 18:20 часа • 6087 прочитания

Този мъж, който вече има проблеми с властите, беше арестуван в понеделник вечерта за бягство от арест, след като натовари тигъра в кола и се отдалечи. Но когато полицията пристигнала в дома му в Хюстън, от голямата котка нямало и следа.

"Тигровата част от разследването продължава", написа в Туитър полицията в Хюстън след ареста на 26-годишния Виктор Уго Куевас. Неговият адвокат настоява, че тигърът не принадлежи на Куевас, пише БГНЕС.

Но пък в новините е съобщено, че животното живее в къща, наета от Куевас.

Драмата започна в неделя вечерта, когато тигърът бе видян да се разхожда спокойно през тревни площи в квартал в западен Хюстън.

"Искам да кажа, че не можех да повярвам", каза Хосе Рамос пред местната телевизия KPRC. Той направил снимка, публикува я в квартален блог с предупреждение хората да стоят настрана и се обади на спешен полицейски номер.

"Беше много страшно, защото това е много ориентирана към семейството общност и виждате много деца и (бебета), които се разхождат", каза Рамос.

Уес Маниън, заместник-шериф, който не бил на работа, но живее в района, видял поста, изтичал до мястото и застанал срещу тигъра с и45зваден пистолет, показва кадър, направен от съсе3д.

„Последното нещо, което исках да направя, беше да застрелям тигъра“, каза Маниън пред телевизия KHOU. "Не изглеждаше супер агресивно."

Куевас е бил известен на полицията, тъй като е бил освободен под гаранция в очакване на процес за убийство. В Tуитър хората новината за изчезналата голяма котка беше№1.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес