Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Почина братът на Мадона (СНИМКИ)

07 октомври 2024, 09:46 часа

Братът на Мадона - Кристофър Чиконе, е починал на 4 октомври в Мичиган на 63-годишна възраст вследствие на рак, съобщи "Daily Mail". Това е вторият смъртен случай в рамките на няколко седмици за семейството на Мадона. Миналия месец мащехата ѝ Джоан Чиконе почина след битка с това, което беше описано като много агресивен рак.

Още: Към корените в Италия: Мадона празнува 66 г. в Помпей

Прочувствените думи на Мадона

Певицата написа дълга и прочувствена публикация в своя Instagram профил, за да почете паметта на брат си: "Брат ми Кристофър го няма. Той бе най-близкото ми човешко същество от толкова много време. Трудно ми е да обясня връзката ни, но тя се изгради от разбирането, че сме различни и обществото ще ни пречи, защото не следваме статуквото.

Хванахме се за ръце и танцувахме през лудостта на детството ни. Всъщност имено танцът се превърна в лепилото, което ни задържаше заедно. Откриването на танците в нашето малко родно градче ме спаси, а след това се появи брат ми и спаси и него.

Моят учител по балет, който също се казваше Кристофър, създаде защитено място за брат ми, който беше гей - дума, която не се изговаряше, дори не се шепнеше там, където живеехме. Когато най-после събрах кураж, за да замина за Ню Йорк и да стана танцьорка, брат ми ме последва. И отново, хванати за ръце, танцувахме през лудостта на Ню Йорк Сити.

Посветихме се на изкуство, музика и кино като озверели животни, бяхме в епицентъра на всички тези неща. Танцувахме през лудостта на епидемията от СПИН. Ходехме на погребения и плачехме, а после пак танцувахме. Заедно танцувахме на сцената в началото на кариерата ми, а после той стана креативен директор на много мои турнета.

Когато ставаше дума за добър вкус, брат ми беше Папата и трябваше да целунеш пръстена му, за да получиш благословия. Ние се бунтувахме срещу църквата, полицията, морала и авторитетите, които заставаха на пътя на артистичната свобода.

Още: Мадона с провокативна фотосесия: Гола е, а зад нея мистериозен мъж (СНИМКИ)

Брат ми бе до мен. Той бе художник, поет, визионер. Възхищавах му се. Имаше изключителен вкус. И остър език, който понякога използваше срещу мен, но аз винаги му прощавах. Заедно изкачихме най-големите върхове. И заедно достигнахме най-дълбоките дъна. По някакъв начин винаги се откривахме и се държахме за ръце, и танцувахме.

Последните години не бяха лесни. Понякога не си говорехме, но когато брат ми се разболя, отново открихме пътя един към друг. Направих всичко по силите си, за да го задържа жив колкото се може повече. Накрая той изпитваше адска болка. И тогава отново се хванахме за ръце, затворихме очи и започнахме да танцуваме. Заедно.

Радвам се, че той вече не страда. Никога няма да има друг като него. Знам, че сега той танцува някъде другаде."

Отношенията на Мадона с брат ѝ

Кристофър и Мадона бяха неразделни, когато кариерата ѝ тъкмо започваше и той се прочу като един от резервните ѝ танцьори. По-късно се превърна в дизайнер на шоуто и бекстейдж на Мадона, а след това става арт директор на световното турне на Мадж "Blonde Ambition". Кристофър е бил и директор на турнето на Мадона "The Girlie Show"... и е режисирал музикални клипове за Тони Бенет и Доли Партън.

Мадона и Кристофър, който се радваше и на кариера като интериорен дизайнер, се скараха публично още през 2008 г., когато той я обруга в биографията си "Живот с моята сестра Мадона", която стана бестселър на "The New York Times". В крайна сметка двамата се помириха и през 2012 г. пуснаха собствена линия обувки, припомня БГНЕС.

Още: Синът на Мадона: Понякога нямам пари за храна

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес