Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Парламентът на Венецуела преустанови работата си заради COVID-19

05 април 2021, 09:50 часа • 1644 прочитания

Националната асамблея (парламент) на Венецуела реши да отложи планираните за следващите дни заседания заради разпространението на коронавируса, съобщи агенция EFE.

В писмено изявление ръководството на парламента се обръща към народа на Венецуела, за да го информира, че е взето решение да бъдат отменени парламентарните заседания от 5 до 9 април. Подчертава се, че мярката е приета с цел „осигуряване на превантивни мерки”, насочени срещу разпространението на коронавируса.

Тази седмица няма да се провеждат присъствени заседания на парламентарните комисии. В изключителни случаи това може да стане, ако възникне необходимост от приемане на закони, се казва още в документа, подписан от председателя на парламента Хорхе Родригес.

БГНЕС припомня, че в неделя президентът на страната Николас Мадуро обяви в телевизионно обръщение, че наложените във Венецуела строги мерки за Великденските празници ще бъдат удължени с още седем дни.

Венецуела отчете рекордно високо ежедневно увеличение на случаите на коронавирус (1,779). Мадуро заяви, че епидемиологичната ситуация във Венецуела зависи от разпространението на бразилските щамове (P1 и P2)., ТАСС

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес