Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отново бой по време на демонстрации в САЩ (ВИДЕО)

28 август 2017, 06:35 часа • 727 прочитания

Десет души бяха арестувани при сблъсъци между привърженици на ултрадесни и ултралеви организации в американския град Бъркли, щата Калифорния, предаде БГНЕС.

В града протичаха едновременно няколко демонстрации, включително организирана от лидера на дясната организация Patriot Prayer Джой Гибсън. Той беше задържан. В момента на арестуването му Гибсън е бягал от преследваща го група леви, които имали черни маски по лицата си и използвали спрейове с лютив газ.

Безредиците започнаха, когато няколкостотин души повалиха металическите заграждения около централния парк на града. Местните власти бяха забранили акции там, за да се избегне насилието. След събарянето на загражденията, паркът беше наводнен от привърженици на Patriot Prayer и леви демонстранти, между които започнаха ожесточени сбивания. Биещата се тълпа побягнала, когато се появили полицаите, които били значително по-многобройни.

На 12 август загина един човек и 19 пострадаха при сблъсъци между крайнодесни демонстранти и протестиращи в защита на човешките права в град Шарлотсвил, щата Вирджиния. От тогава напрежението в САЩ е на постоянно високо ниво.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес