Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Откраднаха 20 контейнера, някои със злато и сребро, от пристанище в Мексико

14 юни 2022, 10:27 часа • 2400 прочитания

20 контейнера, някои със злато и сребро, са откраднати от пристанището на град Мансанильо в западната част на Мексико.

Престъпната операция, наречена в някои медии "кражбата на века", е извършена на 5 юни в частен парцел от основното търговско пристанище на мексиканския тихоокеански бряг, но за нея се съобщава едва сега.

Официалните източници описват зрелищна картина. Тежковъоръжени нападатели са обезвредили охраната на пристанището. После престъпниците използвали кранове и камиони, за да натоварят контейнерите за 8-10 часа, разказа пред журналисти говорителят по сигурността на щата Колима, където се намира пристанището.

"Откраднатите стоки са подбрани много взискателно – скъпоценни метали и други неща, например климатици. Това е нещо необикновено. Имало е кражби на контейнери от време навреме, но не и в такива количества", допълни говорителят.

Шефът на митниците в Мексико Хорасио Дуарте Оливарес нарече станалото "много сериозна операция на организираната престъпност" и съобщи, че по случая е започнало разследване. За разследване информира и прокуратурата, но отказа подробности за количеството откраднато злато и сребро, пише БТА.

ОЩЕ: Задържаха двама българи, откраднали 38 кг злато от белгиец

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес