Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Опозицията във Венецуела превзе куп дипломатически сгради на страната в САЩ

19 март 2019, 08:22 часа • 2584 прочитания

Опозицията във Венецуела взе контрола върху повечето дипломатически мисии на страната в САЩ.

Противниците на президента Николас Мадуро вече влязоха в две сгради във Вашингтон, които ползва Министерството на отбраната на Венецуела. Под техен контрол е и консулската служба в Ню Йорк, предаде БГНЕС.

Опозицията обяви и, че очаква в най-скоро време да вземе контрола и над сградата на посолството на Венецуела във Вашингтон.

Съединените щати не признават легитимността на президента Мадуро и неговото правителство. Заедно с още около 50 държави, САЩ обяви, че смята председателя на парламента Хуан Гуайдо за легитимния лидер на страната.

Междувременно венецуелски генерал дезертира в Колумбия и нападна вербално президента на латиноамериканската страна Николас Мадуро, предаде Reuters.

Карлос Ротондаро, който беше считан за съюзник на Николас Мадуро и е в списъците със санкционирани от САЩ лица, нападна президента на Венецуела. Генералът нарече Мадуро "неподходящ и корумпиран".

"Не съм предател, лоялен съм на отечеството", каза Ротондаро, който ръководеше държавната агенция за подпомагане на хронично болните във Венецуела. "Моята клетва не включва защитата на корумпирано правителство", заяви генералът.

Високопоставените военни се считат за ключови, ако Николас Мадуро иска да остане на власт.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес