Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Олбрайт, която приема "солидарно" исляма, забрави, че оправда смъртта на 500 000 иракски деца

26 януари 2017, 11:05 часа • 10449 прочитания

По-рано днес (26.01.) стана ясно, че бившият държавен секретар на САЩ от Демократическата партия Мадлин Олбрайт изрази готовност да приеме исляма в знак на протест срещу „втвърдяването“ на имиграционната политика.

"Бях възпитана като католичка, после преминах към Епископалната църква, а впоследствие открих, че семейството ми е било с юдейска вяра.Готова съм да приема исляма от солидарност. Добре дошли, бежанци!“, каза Олбрайт. Тя отбеляза, че „Америка трябва да остане свободна за хората от всяка вяра и всякакъв произход“.

Тези нейни думи може и да изглеждат като признаци на солидарност или антирасистки и антидискриминационни лозунги, но изречени точно от Олбрайт ни се струват неудачни и дори смешни.

Преди повече от 20 години, през далечната 1996 г., в телевизионно предаване, Мадлин Олбрайт обявява, че „търсенето на несъществуващите оръжия за масово поразяване си е струвало смъртта на 500 000 иракски деца“.

Тогава водещият казва: "Говори се, че в Ирак са загинали половин милион деца в търсене на несъществуващите оръжия за масово поразяване на Садам Хюсеин... това са повече жертви от жертвите на Хирошима и Нагазаки взети заедно. Беше ли оправдана цената?"

Олбрайт отговаря: "Мисля, че изборът е труден, но ние смятаме, че цената беше оправдана."

Така Олбрайт, която е била държавен секретар на САЩ, което е извор на демокрация и човешки права, с каменно лице оправдава смъртта на 500 000 деца.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес