Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новият американски президент си счупи крака

30 ноември 2020, 05:27 часа • 7820 прочитания

Новият американски президент Джо Байдън е с фрактури на костите на крака. Това стана ясно след томографско сканиране, съобщиха от екипа му, предаде БГНЕС.

"Компютърната томография потвърди нишковидни фрактури на страничните и средните клиновидни кости", е заключението на лекарите, цитирано от РИА Новости. С други думи, 78-годишният демократ има малки фрактури по стъпалото.

В официално съобщение се казва, че Байдън вероятно ще бъде принуден да ходи със специална обувка в продължение на няколко седмици.

По-рано стана известно, че Джо Байдън е изкълчил лошо глезена си, докато играел с едно от любимите си кучета. Първоначалната диагноза беше само изкълчване, но допълнителните изследвания откриха фрактури.

"Байдън се подхлъзна, докато играеше с кучето си Мейджър и изкълчи глезена си", се казва в съобщението на пресслужбата му.

По предварителни данни Байдън има 306 електорални гласа от необходимите минимум 270. Действащият президент Доналд Тръмп все още не признава поражението си официално оспорва резултата в съдилищата на няколко щати. В Twitter Тръмп пожела на Байдън да оздравее скоро.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес