Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нова оставка в кабинета на Доналд Тръмп

30 април 2019, 07:50 часа • 1947 прочитания

Още една оставка на високопоставен служител от администрацията на Доналд Тръмп. Заместник-министърът на правосъдието и зам.-главен прокурор Род Розенстайн напусна, предаде БГНЕС.

В писмото, с което обявява напускането си, Розенстайн написа: "Ние прилагаме закона без страх или пристрастие, защото заслужаващите доверие доказателства нямат партийна принадлежност".

Розенстайн и Тръмп не бяха в добри отношения. През 2017 година Розенстайн назначи Робърт Мълър за ръководител на разследването на руската намеса в президентските избори през 2016 година. Освен това, преди време се появиха твърдения, че Розенстайн искал тайно подслушване на Тръмп с цел да бъдат събрани доказателства, че американският президент не е способен да изпълнява адекватно задълженията си. Всъщност Розенстайн беше де факто последният голям спомен от администрацията на Обама, който все още беше на работа при Тръмп.

Кореспонденти на американски медии твърдят, че ако не е била оставката, Доналд Тръмп е щял да уволни Розенстайн съвсем скоро.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес