Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мъск търси свежи пари и инвеститори за Twitter, ще възстановява акаунтите на журналистите

17 декември 2022, 08:25 часа • 3256 прочитания

Екипът на Мъск се е обърнал към инвеститори в търсене на нови свежи средства за Twitter, която изпитва затруднения, съобщи един от тях.

Рос Гербер, президент и главен изпълнителен директор на Gerber Kawasaki Wealth & Investment Management, заяви пред Ройтерс, че с него се е свързал представител на Мъск за предлагане на още акции на същата цена - 54,20 долара, която Мъск плати, за да направи компанията частна през октомври.

Джаред Бърчъл, управляващ директор на семейния офис на Илон Мъск, се е свързал с потенциални инвеститори тази седмица, съобщи в петък новинарската платформа "Семафор", позовавайки се на двама души, запознати с усилията за набиране на средства.

ОЩЕ: Twitter блокира профилите на няколко известни журналисти

Рекламодателите в Twitter се оттеглят заради притесненията относно подхода на Мъск към контрола на туитовете, което се отразява на приходите и способността на Twitter да плаща лихвите по дълга от 13 млрд. долара, който Мъск пое, за да купи компанията.

Мъск съобщи, че ще възстанови акаунтите в Туитър на няколко журналисти, които бяха спрени заради спор за публикуване на публични данни за самолета на милиардера.

„Хората се изказаха. Забраната върху акаунтите, които споделиха моето местоположение, ще бъде премахната сега“, написа той в Туитър.

По рано Мъск обяви, че като са предоставили местоположението му в реално време, по този начин те „всъщност са давали координати за убийство, което е явно нарушение на правилата“.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес