Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мъск ще интервюира Тръмп "без сценарий и ограничения"

12 август 2024, 16:54 часа • 771 прочитания

Очаква се в понеделник срещу вторник българско време, 12 срещу 13 август, Илон Мъск да интервюира кандидата на републиканците за президент на САЩ и бивш държавен глава Доналд Тръмп.

Двамата ще седнат за разговор, който според мнозина ще бъде приятелски. Интервюто е планирано за понеделник вечер в 20 ч. източноамериканско време (00:00 по Гринуич във вторник) и ще се излъчва на живо в официалния акаунт на републиканеца в Х - платформата, собственост на Мъск. Конкретният формат и продължителността засега не са известни.

Още: Ново проучване: Камала Харис изпреварва Тръмп в три ключови щата

Без сценарий

"Без сценарий и ограничения" - такъв ще бъде разговорът, ако се съди по единствената информация, разкрита от Илон Мъск в кратка публикация в X.

И двамата се надяват разговорът да достигне до аудитория отвъд тази на консервативните привърженици на Тръмп.

Обидите между Тръмп и Мъск в миналото

Със сигурност отношенията на Тръмп и Мъск не са били "любов от пръв поглед". Всъщност не толкова отдавна те дори не се харесваха особено.

"Не мразя този човек", написа Илон Мъск в Twitter през юли 2022 г., но е време Тръмп "да отплава към залеза".

Още: Мъск към Мадуро след блокирането на X във Венецуела: Ще му отрежа мустака!

Снимка: Getty Images

Коментарът на основателя на Tesla и Space X беше предизвикан от нецензурна обида на Доналд Тръмп - казано по-просто, той нарече Мъск лъжец. Републиканецът каза, че милиардерът го е излъгал за това за кого е гласувал на последните президентски избори.

"Илон няма да купи Twitter", изригна Тръмп пред множеството на митинг в Аляска. Разбира се, Мъск купи Twitter няколко месеца по-късно и след това подкрепи републиканския съперник на Тръмп Рон ДеСантис. Губернаторът на Флорида дори стартира президентската си кампания с чат в Twitter Spaces.

Само че през последните няколко месеца отношенията между Мъск и Тръмп не просто се размразиха - те достигнаха положително топло и стабилно кипене, пише BBC.

Още: Мъск съди рекламодатели, защото отказаха да рекламират в "Х"

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес