Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мюсюлманка беше изгонена от митинг на Тръмп

10 януари 2016, 11:35 часа • 5145 прочитания

Мюсюлманка трябваше да напусне предизборен митинг на претендента за президентския пост в САЩ Доналд Тръмп в град Рок Хил, съобщи в. „Дейли мейл“.

Роуз Хамид, 56 г., дошла на митинга да се застъпи за сирийските бежанци, които милиардерът обвинява за връзки с терористичната групировка „Ислямска държава“. Тя бе в хиджаб и с тениска, на която пишеше „Салам, аз дойдох с мир“

Жената седнала на трибуната зад Тръмп. Когато в речта той засегна темата за бежанците, Хамид мълчаливо се изправи на мястото си. Присъстващите веднага я освиркали, а полицаите трябвало да я изведат от залата. Някои от привърженици на Тръмп викали, че у нея може да има бомба, пише БГНЕС.

„Невероятна омраза е насочена срещу нас. Това е тяхната омраза, не нашата“, заяви Тръмп, след като Хамид бе изведена от залата.

В началото на декември той предложи да се забрани на мюсюлманите да влизат в САЩ. Той се мотивира с допитванията, които показали омраза на привържениците на исляма към американците.

В САЩ теме кампания кой да е кандидатът за президентския пост от двете партии (т.нар. праймърийз). Тръмп е безспорен лидер на Републиканската партия, а Хилари Клинтън – на Демократическата партия. Допитванията обаче показват, сериозна преднина на Тръмп и пред Хилари.

Росита Илкова
Росита Илкова Отговорен редактор
Новините днес