Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Младеж дни наред живее с куршум в мозъка. Мислел, че го е ударил камък

08 февруари 2024, 20:31 часа • 2240 прочитания

Младеж на 21 години прекарва четири дни с куршум, заседнал в мозъка, мислейки, че го е ударил камък.

Матеус Фачо се чувствал съвсем нормално след "удара", дори ходил да поплува и купонясвал с приятели. Когато едната му ръка започнала да му създава проблеми обаче, той потърсил лекарска помощ и тогава се разбрало какво точно го е ударило.

Матеус бил вкаран за спешна 2-часова операция, за да бъде изкаран куршумът. След това прекарал два дни в интензивно отделение. Майка му - Лусиана Фачо, казва, че синът ѝ е "прероден", пише Daily Star. Неврохирургът Флавио Фалкомета, който е оперирал момчето, споделя: "Част от куршума е проникнал в мозъка, което е довело до компресия в тази зона, предизвикваща неволни движения на дясната му ръка. Ако куршумът беше попаднал няколко милиметра по-встрани, можеше да предизвика парализа на целия крайник или на цялото тяло."

Още: 16 години мъж живее с куршум в главата и това се водело "лека телесна повреда"

Снимка: iStock

Разказът на Матеус

"Мислех, че е камък, някаква тъпа шега на някого, който е решил да замерва хората с камъни.", казва Матеус, който е студент по медицина в Бразилия. "Ако бях чул някакъв шум, може би щях да се замисля какво е, но не чух нищо. В главата ми обаче прозвуча като експлозия.", добавя той. Негов колега студент по медицина промива раната му, а после заедно отиват на купон по повод посрещането на новата година. По-късно Матеус дори плува в океана. На 1 януари кара 310 км до родния си град, където отново се вижда с приятели и продължава с купонясването. Едва на четвъртия ден Матеус разбира, че нещо не е наред, след като вече не може да контролира движенията на едната си ръка.

Още: Оцелял по чудо: Руски куршум заседна в зъбите на украински войник (СНИМКА)

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес