Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мистериозна смърт застигна семейство канадски милиардери

18 декември 2017, 07:45 часа • 2911 прочитания

Канадският милиардер Бари Шърман, основател на фармацевтичната компания Apotex и съпругата му Хъни са мъртви. Причината за смъртта е задушаване, съобщи полицията в Торонто. В съобщението се посочва, че засега една от версиите за смъртта на Шърман и съпругата му е убийство.

При аутопсията съдебният лекар е заключил, че смъртта на двете жертви е причинена от "стягане на нивото на врата". Не се уточняват повече подробности относно трагичния случай, пише БГНЕС.

Първоначално в канадските медии се появи информация, че става въпрос за самоубийство, но близки на семейство Шърман категорично отказаха да повярват на подобна версия.

Телата на Шърман и съпругата му са намерени от техния имотен агент, който е бил натоварен със задачата да продаде имот на семейството, предаде BBC. Нямало е знаци за взлом, които да подскажат дали външен човек е влязъл със сила при семейство Шърман.

Apotex е една от най-известните фармацевтични компании в света, чийто основен бизнес е продажба на генерични лекарства. По-рано тази година Бари Шърман спечели съдебен процес, който беше заведен от негови племенници, които искаха дял от Apotex с мотива, че Шърман ги измамил. Бари Шърман се забърка и в разследване дали е финансирал неправомерно кампанията на настоящия канадски премиер Джъстин Трюдо.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес