Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лукашенко за ситуацията в САЩ: Лошо е, когато загиват хора

07 януари 2021, 16:07 часа • 2268 прочитания

Лошо е, когато атакуват и загиват хора – така коментира събитията във Вашингтон президентът на Беларус Александър Лукашенко, цитира го РИА Новости.

„Кой можеше да повярва, че ще атакуват Капитолия – цитаделата на световната демокрация, както сами го представяха. Кой можеше да си го помисли? Никой. Поне в този аспект от страна на Тръмп има известна справедливост. Но това е лошо. Лошо е, когато се шурмува и загиват хора“, каза той по време на посещението си в един от храмовете в Минск.

Той призова участниците в протестите в Минск да се успокоят.

„Аз ви предупредих, че е лошо, че ходят по улиците, още по-лошо е, когато влизят в дворовете, но ще стане непоносимо, когато дойдат в жилищата ви. Не трябва да допускаме това да се случи“, каза президентът.

Лукашенко подчерта, че не може да допусне някой да дойде и да разруши спокойно „нашата обител“ Беларус.

Затова гражданите на Беларус трябва да се стегнат и да вразумят онези, които не разбират, не страната няма нужда от война и сблъсъците.

„Тях ще ни ги донесат. Няма да ни позволят да живеем спокойно. Никой няма да ни позволи в центъра на Европа да дишаме свободно. Това е битка. И да не дава Бог да се превърне във война на наша територия, където обаче няма да се защитават нашите интереси“, каза Лукашенко.

Държавният глава подчерта, че навсякъде е в ход информационна война и тече битка за съзнанието на хората. Използва се всеки случай, дори пандемията. Затоова е важно гражданите да се обединят, „за да не изгубим онова, което ни принадлежи“, каза още президентът на Беларус Александър Лукашенко.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес