Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Конкурент на Обама го разсипа от критика за Русия

23 март 2014, 20:59 часа • 33692 прочитания

Конкурент на Барак Обама за президентския пост на САЩ го разсипа от критика за конфликта между Украйна и Русия. Мит Ромни заяви, че държавният глава на Америка е наивен неспособен да предвиди действията на Русия в Крим.

"Няма съмнение, че наивността на президента по отношение на Русия и неговата неспособност за разбере руските стремежи доведоха до поредица външнополитически проблеми, стоящи пред нас", каза Ромни.

Според бившия кандидат за американски президент, Обама не притежава усещане, което щеше да му позволи да подготви мерки срещу Русия още преди Крим да премине в състава на Руската федерация. "Не успявайки да предугади ходовете на Русия, президентът не можа да вземе превантивни мерки, които да помогнат за избягване събитията в Украйна, а също и да промени ситуацията в Сирия", допълва той.

В същото време стана ясно, че президентът на Русия Владимир Путин е разговарял по телефона с германския канцлер Ангела Меркел. Двамата са обсъдили ситуацията след присъединяването на Крим към Руската федерация. Повече подробности обаче двете страни не изнасят. Освен тривиалните твърдения: "Обсъдена беше ситуацията, стекла се след обединяването на Крим с Руската федерация. Що се касае до кризата в Украйна, то и двете страни изразиха удовлетворение във връзка със съгласувания мандат за наблюдателна мисия на ОССЕ, която ще осъществява дейност в тази страна".

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес