Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Компанията на Уейнстейн обяви банкрут

26 февруари 2018, 15:50 часа • 1721 прочитания

Продуцентската компания на скандално прочулия се холивудски магнат Харви Уейнстейн, обявява банкрут, пише The New York Times. Това става ясно само месец след като бе разпространена новината, че се очаква тя да бъде продадена за 500 млн. долара. Според източници на The Wall Street Journal половината от сумата трябвало ще отиде за покриване на задължения на Weinstein Co.

Оказва се, че преговорите за продажбата са претърпяли провал. Причината - новите инвеститори, начело с Мария Контрерас-Суит, изискали пълно обновяване на съвета на директорите на компанията, като повечето постове трябвало да бъдат заети от жени. Новите собственици възнамерявали и да заплатят около 40 милиона долара за изплащането на повдигнатите срещу компанията съдебни искове.

"Това ще бъде крайно нежелателен изход за нашите сътрудници, кредитори и други заинтересовани лица, но ние нямаме друг начин да съхраним останалата стойност на активите, освен да обявим процедура за банкрут", пишат от компанията в съобщение, адресирано до медиите.

Припомняме, че проблемите за компанията на холивудския продуцент Харви Уейнстейн започнаха след като New York Times публикува разследване, обвиняващо Харви в множество сексуални посегателства над актриси, с които е работил, години наред.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес