Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Камала Харис обяви, че влиза в президентската битка, пусна и първо видео от кампанията (ВИДЕО)

25 юли 2024, 15:49 часа • 1108 прочитания

Камала Харис официално обяви, че ще се кандидатира за президент на САЩ с номинация на Демократическата партия. Настоящият вицепрезидент на Джо Байдън пусна и първия си предизборен видеоклип.

"Казвам се Камала Харис и се кандидатирам за президент на Съединените щати", гласи публикацията ѝ в официалния ѝ профил в X.

Още: "Империята отвръща на удара": Тръмп обвини Камала Харис, че е радикален ляв лунатик

"Ние избираме свободата"

В клипа от кампанията 59-годишната Харис залага на посланието си за „свобода“, като същевременно отправя директни удари по юридическите проблеми на бившия президент Доналд Тръмп.

Още: Камала Харис е "brat": Какво значи това и защо меме културата е важна за победата?

„На тези избори всеки от нас е изправен пред един въпрос: В каква държава искаме да живеем?“, казва във видеото, озаглавено „Избираме свободата“.

„Има хора, които смятат, че трябва да бъдем страна на хаоса. На страх. На омраза“, добавя тя, докато на екрана проблясват снимки на Тръмп и неговия кандидат за вицепрезидент Джей Ди Ванс. „Но ние... Ние избираме нещо различно. Ние избираме свободата".

Още: Камала Харис води с 2% в проучванията, Тръмп поиска дебат с нея

Вече стана ясно, че Харис е събрала достатъчно гласове от делегатите на Демократическата партия, за да се изправи срещу Тръмп на президентските избори през ноември тази година. Това се случва, след като Джо Байдън официално се оттегли от надпреварата и подкрепи своя вицепрезидент. Камала Харис постави и рекорд по събрани пари за кампанията от спонсори в рамките на ден, а Тръмп я атакува по тази точка.

Още: Взела средства от кампанията на Байдън: Тръмп с жалба срещу Харис

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес