Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Калифорния под блокада с комендантски час

20 ноември 2020, 08:40 часа • 4553 прочитания

Калифорния налага комендантски час, след като случаите на COVID-19 продължават застрашително да нарастват, съобщи БГНЕС. От днес Калифорния наложи вечерен час в голяма част от щата, за да спре бързото нарастване на случаите на коронавирус. Губернаторът Гавин Нюзъм заяви, че заповедта за престой по домовете от 22:00 ч. до 05:00 ч. ще влезе в сила в събота вечерта и ще остане в сила до 21-ви декември. "Вирусът се разпространява с темпове, които не сме виждали от началото на тази пандемия и следващите няколко дни, и седмици ще бъдат от решаващо значение за спирането на вълната", каза той в изявление.

„От решаващо значение е да действаме за намаляване на предаването на инфекцията и нарастващия брой хоспитализации, преди броят на смъртните случаи да скочи. Правили сме го и преди и трябва да го направим отново", заяви Нюзъм. Ограниченията ще влязат в сила в най-засегнатите градове на щата, включително в Лос Анджелис и Сан Диего. Властите съобщиха, че случаите на COVID-19 са се увеличили с приблизително 50% в Калифорния през първата седмица на ноември, предизвиквайки опасения, че болниците в горещите точки да бъдат затрупани с нови пациенти. Марк Гали, държавен секретар по здравеопазване и хуманитарни услуги, предупреди, че могат да бъдат наложени по-строги ограничения, освен ако броят на случаите намалее.

Нарастването на случаите разтревожи властите до такава степен, че американските центрове за контрол и превенция на заболяванията призоваха американците да не пътуват за празника на Деня на благодарността през следващата седмица.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес