Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Италия призова за демократични избори във Венецуела, за да няма насилие

13 февруари 2019, 07:37 часа • 815 прочитания

Италианското правителство призова Венецуела да организира демократични и свободни президентски избори, предава Агенция "Фокус", позовавайки се на Anadolu Agency.

Резолюцията с призива е одобрена от италианския премиер Джузепе Конте и италианския външен министър Енцо Миланези.

В парламента Миланези подчерта, че Италия е загрижена за хуманитарната ситуация във Венецуела. Той добави, че правителството подкрепя мирно решение и отхвърля всички форми на насилие в страната.

"Според правителството ситуацията във Венецуела е сложна и могат да се случат нови актове на насилие", каза той, добавяйки, че новите избори ще послужат като "изход".

От друга страна, коалиционният управленски партньор Движение "Пет звезди" подчерта, че не подкрепя нито Мадуро, нито Хуан Гуайдо, самопровъзгласения временен президент на Венецуела.

В понеделник, 11 февруари, Гуайдо изпрати делегации в Италия и Ватикана, които не го признаха за временен президент на Венецуела. Делегацията, която представлява Гуайдо, се срещна с външния министър, както и с вицепремиера и министър на вътрешните работи Матео Салвини, преди да се отправи към Ватикана.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес