Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

И Apple реагира срещу Тръмп заради Шарлотсвил

17 август 2017, 13:11 часа • 884 прочитания

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук се присъедини към негативните изказвания на редица свои колеги от големи американски компании по адрес на президента на САЩ Доналд Тръмп и реакцията му за случилото се в Шарлотсвил. Кук обяви, че не е съгласен с позицията на Тръмп.

„Не мога да се съглася с президента и с всички други, които вярват, че е възможно да бъде поставен знак за равенство между неонацисти и активисти, протестиращи в защита на човешките права. Приравняването на тези две страни по отношение на случилото се в Шарлотсвил противоречи на всички идеали на САЩ“, категоричен беше Кук, цитиран от Reuters.

Припомняме, че в коментара си за случилото се, Тръмп каза, че вината за случилото се в Шарлотсвил трябва да бъде поделена между неонацистите и активистите, демонстрирали в подкрепа на човешките права.

Тим Кук обяви и, че Apple ще дари по 1 млн. долара на две от организациите, които станаха център на обществено и медийно внимание - Southern Poverty Law Center и Anti-Defamation League. Apple премахна и услугата си Apple Pay за няколко сайта, които продават продукти в подкрепа на нацисти.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес