Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Холивудски актриси-революционерки (СНИМКИ)

10 март 2021, 12:13 часа • 14775 прочитания

Въпреки че Холивуд предпочита по-въздържани звезди, които остават възможно най-далеч от противоречиви и политически въпроси, все по-голям брой актриси използват славата си, за да провокират дискусии по различни социални и политически проблеми, да се борят за каузите, на които държат, и да нарушават статуквото, за да направят тяхната индустрия и света по-добро място. Актриси, извършващи революции на различни фронтове. Ето няколко дръзки актриси, които винаги продължават напред и никога не си държат езика зад зъбите. Селекцията е на "Еспресо Комюникейшън".

Ема Уотсън

Тази млада британска актриса придоби популярност след ролята си на Хърмаяни в поредицата за Хари Потър. През 2014 г. тя стана посланик на ООН, посветена на борбата за равенство между половете и статута на жените.

Джейн Фонда

Тази 83-годишна актриса и вечна активистка е ветеран в много битки. Тя редовно участва (и бива арестувана) в различни демонстрации, протестирайки срещу проблеми като климатичните промени и расизма.

Ашли Джъд

Въпреки че не всички са съгласни с нейните спорни възгледи за сексуалните отношения в работата, тази актриса беше първата, която публично обвини Харви Уайнстийн в сексуално насилие.

Джесика Частейн

Джесика Частейн е говорител на движението "Time's Up", което се бори със сексизма и сексуалното насилие във филмовата индустрия. Тя също така стартира "Freckle Films", продуцентска компания, ръководена изцяло от жени.

Джина Дейвис

Актрисата е най-известна с емблематичната си роля в култовия филм „Телма и Луиз“, с участието на Сюзън Сарандън. Дейвис работи с ООН за постигане на равенство между половете и разнообразие на екрана.

Сюзън Сарандън

Плодовитата актриса Сюзън Сарандън е обожавана не само заради таланта й. Тя е и една от малкото по-възрастни актриси, все още активни в окупираната от младите индустрия. Сарандън използва статута си, за да се бори за няколко каузи. Тя дори беше арестувана по време на протест срещу имиграционната политика на Доналд Тръмп.

Сандра О

Сандра О е талантлива корейско-канадска актриса, която стана първата азиатка, номинирана за главна роля в драматичен сериал на наградите "Еми 2018". След това тя спечели първия "Златен глобус", присъден на азиатка за главна роля в телевизионна драма от близо 40 години през 2019 г. за ролята й в сериала "Killing Eve".

Блейк Лавли

Превърнала се в суперзвезда благодарение на ролята си на Серена в сериала „Клюкарката“, Блейк Лавли е омъжена за канадския актьор Райън Рейнолдс („Дедпул“). Тази отдадена филантропка подкрепя множество каузи. Всъщност тя и съпругът й наскоро дариха 200 000 щатски долара на NAACP в подкрепа на антирасистки инициативи, предизвикани от убийството на Джордж Флойд от ръцете на полицията в Минеаполис.

Дарил Хана

През 2013 г. тази 59-годишна актриса направи заглавия в света на шоубизнеса, когато разкри, че е била диагностицирана с аутизъм на 9-годишна възраст. Тя обърна внимание на многобройните, но рядко обсъждани жени, които живеят с ASD.

Лора Дърн

Страстната природозащитничка и актриса Лора Дърн работи с Националния съвет за защита на ресурсите. Тя също си сътрудничи с Моника Рамирес, адвокат, която представлява деца мигранти, задържани на границата със САЩ.

Кристен Стюарт

Кристен Стюарт премина от тийнейджърски идол, изобразявайки младо момиче, което се влюбва в неспокоен, харизматичен и красив 200 години по-възрастен вампир от поредицата „Здрач“, до гей икона, в която се превърна през 2016 г. Сега тя използва своята слава за популяризиране на проблемите на ЛГБТ общността.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес