Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гуайдо: Другата седмица хуманитарна помощ ще влезе във Венецуела

12 февруари 2019, 21:45 часа • 2743 прочитания

Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо обяви във вторник, че крайно необходимата хуманитарна помощ може да бъде внесена в страната на 23 февруари, въпреки противопоставянето на президента Николас Мадуро.

Американската помощ се натрупва на колумбийската граница с Венецуела, но до момента моста, през който преминава границата е барикадиран от венецуелската армия по заповед на Мадуро, предаде БГНЕС.

Миналата седмица венецуелският президент Николас Мадуро обеща да не позволи „фалшиви” хуманитарни помощи от САЩ поискани от опозиционния лидер Хуан Гуайдо, които бяха спрени на границата.

„Венецуела няма да позволи на това инсцениране на хуманитарна помощ, защото не сме просяци”, каза Мадуо по време на пресконференция.

Гуайдо направи опит да измести Мадуро миналия месец, обявявайки се за временен президент, ход, признат от САЩ и около 50 други страни, включително 20 от Европейския съюз.

Под ръководството на Мадуро икономиката на богатата на петрол Венецуела се срина, оставяйки страната разстроена от хиперинфлация, рецесия и недостиг на стоки от първа необходимост като храна и лекарства.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес