Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Голям брой простреляни в метрото в Ню Йорк (ВИДЕО 18+)

12 април 2022, 17:06 часа • 5737 прочитания

Полицията в Ню Йорк разследва стрелба с голям брой загинали на метростанция в Бруклин в Ню Йорк, съобщи BBC. Инцидентът е станал на метростанция в Сънсет Парк около 08:30 местно време във вторник сутринта.

По последни данни 16 души са пострадали, като 10 от тях са с огнестрелни рани. Никой от пострадалите обаче не е с опасност за живота, съобщава CNN. Има информация и за общо 29 пострадали - извън десетимата ранени, останалите са получили наранявания в паниката при бягството на хората от стрелеца. Снимки от местопроизшествието показват окървавени пътници, лежащи на пода на метростанцията. 

Снимка: Getty Images

Местните медии съобщават, че в станцията са открити няколко устройства, включително невзривени експлозиви, позовавайки се на източници от правоохранителните органи. Полицията в Ню Йорк изрично коментира в Twitter, че към момента няма активирани взривни устройства на мястото на престъплението. Има данни, че е възможно да е хвърлена димка или дори повече от една. Според коментари на очевидци, заподозреният е носил противогаз, облечен е бил с оранжева жилетка като строителен работник и е избягал, като се издирва от полицията. На метростанцията е намерено огнестрелно оръжие, както и празни пълнители. Смята се, че стрелецът е избягал с ван, с номера от Аризона.

Властите предупредиха да се избягва района, както и да се очаква забавяне в движението на мотрисите. Твърди се, че най-малко четири влакови линии имат закъснение и в двете посоки.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес