Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гафовете на Тръмп продължават с пълна сила (ВИДЕО)

07 юли 2017, 11:25 часа • 14700 прочитания

Освен, че е роден да бъде 45-тият президент на САЩ, Доналд Тръмп очевидно се е появил на този свят и за да прави гаф след гаф, при това на важни дипломатически срещи.

Най-пресният му гаф е от посещението на Тръмп и съпругата му Мелания в Полша. По време на посещението във Варшава на 6 юли президентът Тръмп остана с отворена уста, когато първата дама на Полша Агата Корнхаузер-Дуда сякаш пропусна първата ѝ подадена ръка за ръкостискане от Тръмп и вместо това се обърна към съпругата му Мелания. Всъщност полякинята просто спази протокола и даде добър урок на Тръмп, който се надяваме да е разбрал поне от части.

Преди време на първата си визита зад граница Доналд Тръмп даде поле за многобройни анализи. Той имаше срещи с лидерите на всички арабски държави от Персийския залив, с израелския премиер Бенямин Нетаняху и с лидерите на Европейския съюз. Освен, че пропусна да спомене задължителния член 5 на НАТО, той се държа грубиянски с премиера на най-новия член на НАТО Черна гора при протоколна снимка.

Впечатление направи и поведението на Доналд Тръмп спрямо френския му колега Еманюел Макрон. Двамата се срещнаха на обяд в американското посолство в Брюксел. Там, по протокол, имаше ръкостискане, като CBS коментира, че кокалчетата на ръцете на двамата са побели от взаимния силен натиск. В крайна сметка Тръмп пръв опита да отпусне хватката, но Макрон задържа своята – за секунди и определено елегантно, но достатъчно, за да се види кой е победител.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес