Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Fox News е платила десетки милиони заради секс скандали

11 май 2017, 06:55 часа • 3381 прочитания

Американската телевизия Fox News е платила през изминалата година цели 45 млн. долара на жените, обвинили бившия шеф на медията Роджър Ейлс в сексуално посегателство и дискриминация по полов признак. Те са получили мащабната сума като извънсъдебно споразумение в замяна на обещанието си да свалят обвиненията си срещу него в съда, съобщава CNN.

Горепосочената сума обаче не включва парите, които самият Ейлс е получил като "златен парашут" за преждевременното прекъсване на трудовите си взаимоотношения с медията. Според CNN бившият ръководител на телевизионния канал е получил 40 млн. долара - т.е една пълна заплата и премиите за целия остатък от срока на трудовия му договор, обяснява БГНЕС.

През юли миналата година медийната корпорация на Рупърт Мърдок News Corporation, която е собственик на Fox News, принуди Ейлс да подаде доброволно оставката си. До това се стигна, след като две от бившите водещи на телевизията Гретчен Карлсън и Мегън Кели го обвиниха в сексуален тормоз. По-късно сходно обвинение му бе отправено и от още една водеща - Андреа Тантрос. По данни на The Wall Street Journal близо 10 жени са завели до момента дела срещу него за прояви на сексуален тормоз и сексизъм.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес