Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ФБР обяснява стрелбата в Дейтън като акт на необяснимо засега насилие

07 август 2019, 08:40 часа • 1772 прочитания

Конър Бетс, който уби сестра си и още 8 души в американския град Дейтън, е бил обсебен от идеята за насилие и се е забавлявал с мисълта да извърши масово убийство, предаде БГНЕС. Освен 9-те жертви, при нападението бяха ранени и 25 души.

Агентът от ФБР Тод Уикъръм каза на пресконференция, че два дни след кървавото престъпление, което завърши със смъртта на Бетс, все още не е напълно сигурно какви са били мотивите му и дали е имал съучастник.

"Лицето е имало обсесия от идеологии на насилието", казаха от ФБР.

Според агентите, няма никакви индикации, че 24-годишният Конър Бетс е бил мотивиран от расова или етническа омраза, въпреки че 6 от 9-те убити са чернокожи. "Той е разучавал масови стрелби и е изказвал желание да извърши такава", казаха от ФБР.

Въпреки тези открития, разследващите казват, че все още не знаят много неща. "Искаме да разберем дали някой му е помогнал и кой е бил. Дали някой е знаел в по-големи подробности за намеренията му, както и защо е решил да прибегне към точно този тип нападение", казват от ФБР.

Бетс имал полуавтоматична карабина и специален пълнител, побиращ 100 патрона. Той носел маска и бронирана жилетка. Полицейският патрул, който го застрелял, успял да го елиминира само 30 секунди, след като убиецът открил огън по хора пред нощно заведение.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес