Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Ела в Русия да поведеш бунт срещу глобалистите": Виктор Бут с писмо до Тръмп

07 април 2023, 13:48 часа • 1924 прочитания

Руският оръжеен търговец Виктор Бут, който през декември бе върнат от САЩ на Москва, написа и изпрати любопитно писмо до бившия американски президент Доналд Тръмп. С него той кани републиканеца в Руската федерация, откъдето Тръмп можел да „вдигне въстание срещу глобалистите" за по-добро бъдеще на планетата.

Текстът на писмото беше разпространен от контролираната от Кремъл информационна агенция РИА „Новости“. „Уважаеми г-н Тръмп, смятам, че вашият живот е в опасност, защото по време на мандата ви в Белия дом опитахте да спасите американския народ от геноцидния глобалистки заговор, да съхраните семейството и да предотвратите световни конфликти, които сега дестабилизират света“, пише в него.

Писмото е написано типично в тона на движението QAnon и на радикалистите, подкрепящи лозунга „Да направим Америка велика отново“ на Тръмп, както и в духа на руската пропаганда за войната в Украйна.

„Сега това зло блато унищожава последните останали основи на Американската република, превръщайки я всъщност в цялостна анархо-тирания“, продължава поканата на Бут. „Бъдещето на човечеството и на живота е поставено на карта. Администрацията на Байдън няма просто да спре, като ви прекара през съда/затвора. Те по-скоро биха прекратили живота ви, отколкото да ви позволят да застанете на пътя им“, гласи писмото, съдържащо неясно предупреждение.

„Ще бъдете добре дошъл в Русия. Ще имате един безопасен рай и оттук ще можете да поведете битката за американския народ, бунта срещу глобалистите и за светлото бъдеще на планетата. Искрено ваш, Виктор Бут“, гласи краят на писмото с дата 7 април 2023 г.

В момента Тръмп е изправен пред 34 криминални обвинения, свързани с фалшифициране на документи, по които той пледира „невинен“.

Припомняме, че Виктор Бут бе част от затворническа размяна между САЩ и Русия през декември 2022 г., когато Вашингтон го предаде на Москва, а в обратната посока пое звездата на женския баскетбол отвъд Океана Бритни Грайнър. Бут излежаваше 25-годишна присъда в САЩ.

В продължение на почти две десетилетия той бе най-известният търговец на оръжие в света, който продаваше на държави, бунтовнически групировки и главатари в Африка, Азия и Южна Америка. Беше арестуван в Тайланд по искане на Вашингтон през 2008 г. в резултат на операция на американското разузнаване, след което бе транспортиран до САЩ. Той бе обвинен в заговор за убийство на американски граждани и материална подкрепа за тероризма.

ОЩЕ: Освободеният от САЩ оръжеен търговец влезе в ултранационалистическа руска партия

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес