Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ел Чапо заплаши да унищожи „Ислямска държава“

11 декември 2015, 15:46 часа • 14628 прочитания

Избягалият от затвора по зрелищен начин мексикански наркокрал Хоакин Гузман – Ел Чапо е заплашиш да унищожи „Ислямска държава“, ако джихадистката групировка продължава да унищожава пратки за наркотици на неговия картел за Близкия изток. Така поне твърди уебсайтът cartel.blog, цитиран от западни медии.

Медията твърди, че разполага с обръщение, което Ел Чапо изпратил в скриптиран мейл до главатаря на ИД Абу Бакар ал-Багдади. В мейла пише: „Моите хора ще ви унищожат. Светът не е твой, за да диктуваш какво се случва в него. Съжалявам нещастника, който би се опитал да се меси в бизнеса на „Синалоа“ (картелът на Гузман – бел.ред). Ще му изтръгна сърцето и езика“.

„Вие не сте войници. Вашият Бог не може да ви спаси от истинския ужас, който моите хора ще стоварят отгоре ви, ако продължите да проваляте операциите ми“, пише още Ел Чапо.

Автентичността на имейла обаче все още не потвърдена.

Сайтът cartel.blog е мексикански и бе създаден миналата година. Занимава се основно с новини около картелите и твърди, че е получил мейла от приближен до „Синалоа“.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес