Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Държавният секретар на САЩ благодари на Мексико за мерките срещу мигрантите

22 юли 2019, 08:22 часа • 1667 прочитания

САЩ съобщиха за намаляване на броя на нелегалните имигранти благодарение на усилията на Мексико. Това стана след срещата между американския държавен секретар Майк Помпео и мексиканския външен министър Марсел Ебрард, предаде БГНЕС.

"Държавният секретар Помпео благодари на министър Ебрард за мерките, които Мексико предприе в областта на имиграцията. Първоначалните индикатори показват, че това води до намаляване на притока на нелегални мигранти, пристигащи през южната граница на САЩ", се казва в съобщение на Държавния департамент.

По-рано Вашингтон и Мексико постигнаха споразумение за укрепване на границата. Мексико пое ангажимент да изпрати на границата до 6000 военни от Националната гвардия. Американският президент Доналд Тръмп заплаши Мексико с търговски мита до 25%, ако страната не вземе съответните мерки.

В САЩ мнозинството политици са съгласни, че ситуацията на американско-мексиканската граница е кризисна. Между републиканци и демократи вървят яростни спорове за това как да бъде решен този проблем.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес