Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джон Маккейн към Родман: Ти си идиот

08 януари 2014, 19:56 часа • 39867 прочитания

Един от неуспелите кандидати за президент на САЩ в лицето на Джон Маккейн нарече баскетболната икона Денис Родман „идиот”, информира Нова телевизия.

Мисля, че Родман не показва голям интелект. Говорим за човек, който поддържа лагери срещу собственото си население, иска да има ядрени оръжия и заплашва живота на американец. Това не е детска игра, каза американският сенатор по адрес на бившия баскетболист.

Причина за репликата на Маккейн е изказването на Родман по адрес на Кенет Бей. Бей беше арестуван и осъден на 15 години каторга в Северна Корея, след като властите там открили у него снимки на гладуващи сираци.

Родман, който от няколко дни е в Пхенян по покана на лидера Ким Чен Ун, намекна, че човекът е арестуван, защото е извършил нещо нередно. Денис Белята участва в демонстративен баскетболен мач в подкрепа на севернокорейския лидер и по случай 30-ия му рожден ден. Родман дори изпя "Честит рожден ден" на Ким Чен Ун.

Освен като конкурент на Барак Обама за Белия дом, Маккейн стана популярен и като американския сенатор, който отиде в Украйна и говори пред протестиращото срещу Виктор Янукович и Микола Азаров множество в Киев.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес