Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джо Байдън уважи оставката на Андрю Куомо

10 август 2021, 23:50 часа • 2756 прочитания

Американският президент Джо Байдън уважава решението на губернатора на Ню Йорк Андрю Куомо да подаде оставка на фона на обвиненията за сексуален тормоз над 11 жени, предаде ТАСС.

В изявление във вторник губернаторът отбеляза, че докладът на държавната прокуратура, в който е записано, че е обвинен в неподходящо поведение, съдържа много неточности, особено „по отношение на най-сериозните обвинения“. Губернаторът се извини на всички жени, които може би са пострадали от действията му, предава БГНЕС.

Главният прокурор на САЩ Летисия Джеймс, който също като Куомо е член на Демократическата партия, оповести миналата седмица, че разследване е установило, че Куомо е тормозил сексуално няколко момичета, включително и негови подчинени. Държавната прокуратура все още не е повдигнала обвинения срещу Куомо. Самият президент Байдън, както кметът на едноименния мегаполис Бил де Блазио призоваха губернатора да подаде оставка.

В петък една от жените, за която се твърди, че е тормозена от губернатора на Ню Йорк, подаде жалба срещу него. Оставката на Куомо влиза в сила след две седмици, според законодателството в САЩ.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес