Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЦРУ се оневини, не било крало данни от Сената

15 януари 2015, 17:37 часа • 11613 прочитания

Вътрешното разузнаване на американското ЦРУ установи, че агенцията не е взимала неправомерно информация от компютрите на членове на щатската комисия по разузнаване към Сената, предаде БГНЕС.

Служители на разузнавателната агенция са действали адекватно в претърсването на компютри на членове на комисията по подозрения в притежание на класифицирана информация, съобщава Би Би Си. Решението на органа на ЦРУ контрастират с обвиненията на редица законодатели и дори на генералният инспектор на комисията по разследване Дейвид Бъкли, според когото ЦРУ "неправомерно" е получавало информация от компютри на негови подчинени. Реакцията на комисията дойде по време на разследване срещу ЦРУ за използване на методи за мъчения срещу заподозрени терористи от "Ал Кайда".

В решението си вътрешното разузнаване на ЦРУ казва, че въпреки наличието на "неправомерен достъп" до някои материали, не е имало нарушаване на американските закони.

"Аз съм разочарована от това, че нито един човек в ЦРУ няма да бъде подведен под отговорност" коментира Даян Файнстийн, председател на комисията по разузнаване към Сената.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес