Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

CNN: Тръмп си търси нов прессекретар

08 февруари 2017, 08:51 часа • 1732 прочитания

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е разочарован от прессекретаря си Шон Спайсър и търси нов човек за поста директор на комуникациите, съобщава CNN, позовавайки се на информирани източници.

Сега Спайсър заема едновременно поста прессекретар и директор на комуникациите, въпреки че обикновено тези позиции се държат от различни хора.

"Доналд Тръмп е разочарован от Спайсър през първите две седмици на администрацията", твърди телевизионният канал, цитиран от БГНЕС.

Спайсър за дълго време работи в Републиканската партия и е близък съратник на бившия председател на партията, а сега шеф на кабинета на Белия дом Ринс Прибъс.

CNN е една от най-мразените от Тръмп медии. Той редовно води битки с телевизионния канал, наричайки го "фалшиви новини." Медията, от своя страна, не се колебае да критикува президента.

От своя страна Спайсър също изгражда трудни отношения с медиите, което не е типично за политици и държавни служители в САЩ. Така например, по време на първия си брифинг като прессекретар, след кратка реч, в която разкритикува журналистите, напусна, отказвайки да отговаря на техни въпроси.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес