Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бурята „Грейс“ се превърна в ураган близо до Мексико

18 август 2021, 20:45 часа • 6872 прочитания

Метеоролозите съобщиха, че тропическата буря "Грейс" се е засилила до ураган в сряда, докато се насочва към брега на Мексико, заплашвайки да донесе силен дъжд, наводнения и големи вълни, съобщи АФП.

Предупреждение за ураган е в сила за редица морски курорти, включително Канкун, на мексиканския полуостров Юкатан, съобщи американският Национален център за урагани (NHC) в Маями.

Следобед ураганът е имал максимални съпътстващи го ветрове от 120 километра в час. Той е бил разположен на 560 километра източно от мексиканския град Тулум и се очаква да се засили допълнително, преди да достигне сушата в четвъртък сутринта, след като вече донесе наводнения в поразения от земетресения остров Хаити.

В супермаркетите в Канкун някои жители се запасиха с храна в подготовка за пристигането на урагана, въпреки че властите призоваха хората да избягват паниката при пазаруването.

„Не знаем какво ще бъде“, каза 41-годишната домакиня Хортенсия Родригес.

"При „Уилма“ не се подготвихме и бяхме силно ударени", каза тя, имайки предвид ураган от 5 категория, който се стовари върху Канкун през 2005 г.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес